Manna

  Manna

                                    HVEM ER VI


Manna er et reggaeband fra Bodø. Medlemmene er alle rutinerte gamle rockere med bakgrunn fra band som Hjertesvikt A/S, Snowcats, Bøyen Beng, PLX-15 og Drunk, men de fleste starta sin reggaekarriere i Irie Darlings tidlig på 90-tallet.


Som Irie Darlings spilte de inn et album og et par 7-tommere på Jamaica, og jobbet med legender som Big Youth, Earl "Chinna" Smith, Ras Michael og medlemmer fra Skatalites, i bl.a. legendariske Tuff Gong Studio. Singelen "Babylon Fall" ble sluppet på nevnte "Chinna"'s label High Times og gikk til og med inn på listene i Jamaica.


Etter et par Europaturnéer, og en EP til oppløste Irie Darlings seg på midten av 90-tallet.


Noen år etterpå startet bandet opp igjen som Manna: forskjellen nå var at jamaicansk patois var byttet ut med ramsalt nordnorsk, og at rockeelementene fra Irie Darlings var erstattet med 100% blytung roots rock reggae.


Dette er reggae på gamlemåten. I tekstene sine legger Manna ingen fingre i mellom, og synger om Rastafari, udugelige politikere og forbrukssamfunnet babylons fall.


Manna er også kjent for sine samarbeid med Tungtvann, både live og på plate. De bidro musikalsk til låter som "Bodø City" (utgitt som 7") og "Vampyra" (utgitt på Tungtvann sitt tredje studioalbum). Tungtvann returnerer tjenesten på "Salma", hvor de bidrar på et knippe låter.


Det gjør også bodøværingen Magnus Eliassen.


I 2008 kom vinyl-albumet “Salma i dub” som i tillegg til Bjørn Jervås og Håvard Christensens versjoner består av et knippe framstående norske DJs sine remixer av sine favorittlåter fra førsteskiva.


DJer som medvirker er Bjørn Torske, Rune Lindbæk, Kango, Nopia, Jørgen Nordeng og Raggabalder Riddim Rebels.


I 2009 lanserte Manna albumet "Flamma" i samarbeid med Poppa Lars og Hallstein Sandvin.


I 2015 kom albumet III der bandet samarbeider med blant andre Terje Nilsen.


I 2019 gir bandet ut et live-album med låter fra hele karrieren.


I 2022 feiret bandet sitt 20-årsjubileum. Etter å ja jobbet jevnt og trutt siden pandemien slo til, er det en sann musikalsk glede å servere albumet GUD til folket.


Manna har knyttet til seg musikalsk kompetanse gjennom hele prosessen og har benyttet flere ulike studioer til innspilling.

BANDMEDLEMMER

Ronny Dread

Perkusjon, vokal

Jon Hveding

Gitar, vokal

Vegard Leite

Gitar, vokal

Kim Lie

Orgel, vokal

Even Høgseth

Bass, vokal

Per Willy Larsen

Trommer, perkusjon

Vegard Hetty

Perkusjon